MENIU

FOTO | Aglomerație ca înainte de PANDEMIE la metroul bucureștean! Managerilor din transportul public nu le pasă de distanțare

Aglomeratie la statia de metrou Aviatorilor

Din păcate, în Capitală, la metrou sau în autobuz, restricțiile impuse de autorități par să nu existe. La orele de vârf, atât la metrou cât și în transportul în comun, sute de oameni se grăbesc să prindă un loc.

Astăzi, în stația Aviatorilor, sute de oameni se înghesuiau să prindă un loc în metrou. Unii dintre aceștia, așa cu se poate vedea și în imaginile trimise de un telespectator, stăteau și așteptau pe treptele de acces pentru că nu mai aveau loc unde să coboare in statie. Din imagini reiese că oamenii nu respectă distanțarea socială și astfel se pun în pericol.

Mai mult, acesta nu este un caz izolat de nerespectarea distanțării sociale, pentru că în fiecare zi în această stație oamenii stau unii lângă alții, iar reprezentanții METROREX cât și Poliția, nu au luat masuri în acest sens, pentru defluidizarea traficului pentru cetateni. 

Aglomerație se produce și în tramvaie și autobuzele STB, în fiecare zi, între orele 17-18. Aceleași probleme au fost sesizate și de cetățenii care folosesc cursele preorășenești, cum ar fi cursa 436 care circulă în zona Mogoșoaia - Buftea. 

Aglomerațiile sunt printre cele mai propice medii unde noul coronavirus se răspândește rapid, iar aglomerațiile din transportul urban din București au devenit celebre încă dinaintea pandemiei. 

Anul trecut transportul public era considerat ca fiind al doilea factor important care a contribuit la explozia numărului de cazuri de Covid-19, după petrecerile cu număr mare de participanți.

Mai multe articole despre:
aglomerate pandemie covid transport